Home Page » Technologický proces výroby

Technologický proces výroby

Jihočeský zemědělský lihovar, a.s vybral jako dodavatele technologie pro svůj závod společnost Katzen International ze Cincinnati, Ohio, USA. Zkušenost a současná výkonnost s více jak 50ti letou tradicí prezentovaná společností Katzen International, Inc. je známa a respektována v celosvětovém etanolovém průmyslu.

Produkce bioetanolu ze škrobnatých surovin je skvělým příkladem procesu přidané hodnoty. Použití pšenice jako vstupní suroviny je jedním z nejběžnějších způsobů produkce bioetanolu. Produkce bioetanolu technologií suchého mletí je přední výrobní technologií k získání škrobu obsaženého v pšenici. Etanolové závody jsou fermentační zařízení, ve kterých je základem obilí, ze kterého po smísení s vodou vzniká směs. Tato směs je poté zahřátá a jsou přidány enzymy, které změní škrob na fermentovatelné cukry. K fermentaci dochází, poté kdy byly přidány kvasnice, aby byly změněny cukry na etanol a oxid uhličitý.

Existují dvě hlavní technologie používané k produkci bioetanolu z pšenice. Je to proces suchého mletí a proces mokrého mletí. Většina zařízení na výrobu etanolu v České republice bude pro výrobu používat technologii suchého mletí. Při procesu suchého mletí je škrob získaný z pšenice fermentován na cukry a poté destilován na alkohol.

Kód a administrační systém pro tyto www stránky byly vytvořeny ve VM-Systems.